Ramme billedgalleri

Rammes underjordiske billedgalleri og museumsbutikk åpnet dørene 26. juni 2021. 

Galleriet vil by på skiftende utstillinger med norske og internasjonale kunstnere. 

Til 19.desember 2021 står utstillingen "Munch by the fjord, work and leisure", Utstillingen viser sommerlige motiver av badende menn og arbeidsfolk på jordene rundt Hvitsten fra Petter Olsens egen samling, sammen med verk utlånt fra MUNCH og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

For omvisning i billedgalleriet er det lurt å kjøpe billett på forhånd da det fort kan bli utsolgt. Trykk her for å kjøpe billett.
Derom du ønsker å gå på egenhånd, kan du kjøpe din billett i museumsbutikken ved ankomst.

Ny utstilling

Utstillingen Munch by the fjord, work and leisure viser sommerlige motiver av badende menn og arbeidsfolk på jordene rundt Hvitsten fra Petter Olsens egen samling, sammen med verk utlånt fra Munchmuseet og Nasjonalmuseet.

Les mer om utstillingen Munch by the fjord her.

Erling Okkenhaug - Portretter

Bergsalene ved museumsbutikken i 1U 

Pris Gratis

Åpningstid 11:00 - 17:00 tirsdag - søndag

Erling Okkenhaug om portrettutstillingen på Ramme Billedgalleri:

Jeg har fotografert siden jeg var barn og har alltid hatt sansen for å fange motiver som har tvunget seg frem i naturen. Senere har jeg forstått hvor denne lidenskapen kommer fra. På slektsgården i Trøndelag var det tradisjon å samle røtter, vridde furugreiner og steiner med spesielle former som kunne ligne noe. Det var et eventyr for meg å fabulere videre med
disse fantasifigurene i feriene.

Det er med ærbødig glede jeg takket ja til en invitasjon fra Petter om å stille ut mine portretter fanget i stein og fjell på billedgalleriet på Ramme Gård på Hvitsten. Jeg har valgt å dedikere fotoutstillingen til Theodor Kittelsen. Han var den i norsk billedkunst som virkelig lærte oss å se skikkelser i naturen. Det står en byste av Theodor Kittelsen i Kragerø.

Erling Okkenhaug (1951) er forfatter, fotograf, gallerist, forlegger og informasjonsrådgiver. Han er kanskje mest kjent som aktivist for human stedsutvikling over hele landet med tilnavn som "Containerdødaren" og "Sørlandsrefseren". Erlings allsidige og mangfoldige virke er dokumentert her: http://www.allgronn.org/histor...

Museumsbutikken

Ved inngangen til Rammes underjordiske billedgalleri finner du vår flotte museumsbutikk. Her kan du blant annet kjøpe billetter til billedgalleriet med eller uten omvisning.

I museumsbutikken finner du et variert utvalg av produkter som speiler både utstillingene og opplevelsene Ramme har å by på. Fokuset ligger på Rammes egen kolleksjon og suvenirprodukter, både kunst og botanikk. En egen kolleksjon med signaturvarer av forskjellige slag finner du kun her på Ramme, slik som en utsøkt gulrotsåpe med ringblomst og andre fantastiske dufter.

Vi er opptatt av kvalitet og håndverk, og dette gjenspeiles i de dyktige designerene og leverandørene vi samarbeider med. Vi tilbyr et bredt utvalg av bøker, plakater, kort, notatbøker og vi har håndplukket objekter fra anerkjente designere. Både store og små kan finne et minne fra sitt besøk på Ramme i våre hyller. Her finner du også spesielle og unike gaver. 
Man trenger ikke billett til galleriet for å gå i museumsbutikken. Velkommen!