Ramme billedgalleri

           Utstillingen Munch by the fjord viser sommerlige motiver og arbeidsfolk rundt Hvitsten fra Petter Olsens egen samling. Disse datoene er galleriet stengt utenom omvisning grunnet konserter. 25.02, 25.03, 29.04, 20.05.


                                 Ny ustilling åpner 6.mai. Informasjon og billetter kommer. 


                                                                                                          

                                                             

Inngangsbillett - Velg dato

Omvisning - Velg dato

MUNCH BY THE FJORD 

Omvisning hver Lørdag klokken 13:00

image.jpeg

14.5 - 18.12

Velkommen til en utstilling av kunst, inspirert av og skapt i Hvitsten. Nesten alle fra storhetstiden i norsk kunst var her, arbeidet her og levde et kunstnerliv her - Edvard Munch, Christian Krohg, Frits Thaulow, Oscar Wergeland, Hans Gude og Theodor Kittelsen, for å nevne noen.

Utstillingen Munch by the fjord viser sommerlige motiver og arbeidsfolk rundt Hvitsten fra Petter Olsens egen samling.

Gullalderen i norsk kunst på slutten av 1800-tallet kom til Hvitsten med kull og damp, med ruteskip på fjorden og med tog. Det var gullalder både for byens borgerskap og for kunstnerne. Det var et marked for kunst. Dampmaskinene, den teknologiske revolusjonen, brakte dem ut i naturen, ut Christianiafjorden.

Til idylliske Hvitsten kom regjeringsadvokat Lasson med sitt følge av vakre og begavede døtre. Med dem fulgte hele flokken av Christianias bohemer, billedkunstnere og litterater. En elite av unge, frie mennesker med Oda og Christian Krohg og Frits Thaulow i spissen. Etter hvert også den unge Edvard Munch.

De fant et levende samfunn, her bodde sjøens folk, seilere, loser og fiskere. Seilskutene som hadde bragt rikdom og impulser fra den store verden var her enda. Her var det spor av hollendertid, det var økonomisk gullalder med trelast og eksport av is. De fant vakker natur, fantastiske solnedganger og fargerike mennesker som modeller. Ikke minst fant de hverandre. Christianias gullalder ble også Hvitstens gullalder.

Møt dem her, Ramme rommer dem alle.

Velkommen!

Åpningstider Ramme billedgalleri
Lørdag og søndag12:00 - 16:00
Omvisning lørdag og søndag13:00-13:45
Pris
Voksen150,- 
BarnGratis
Student95,-
Enkeltbillett inkludert omvisning (kl. 13:00) Voksen/student250,- /150,-
Omvisning privat gruppe opp til 30 personer (ved forespørsel post@ramme.no)395,- per person

Museumsbutikken

Ved inngangen til Rammes underjordiske billedgalleri finner du vår flotte museumsbutikk. Her kan du blant annet kjøpe billetter til billedgalleriet med eller uten omvisning.

I museumsbutikken finner du et variert utvalg av produkter som speiler både utstillingene og opplevelsene Ramme har å by på. Fokuset ligger på Rammes egen kolleksjon og suvenirprodukter, både kunst og botanikk. En egen kolleksjon med signaturvarer av forskjellige slag finner du kun her på Ramme, slik som en utsøkt gulrotsåpe med ringblomst og andre fantastiske dufter.

Vi er opptatt av kvalitet og håndverk, og dette gjenspeiles i de dyktige designerene og leverandørene vi samarbeider med. Vi tilbyr et bredt utvalg av bøker, plakater, kort, notatbøker og vi har håndplukket objekter fra anerkjente designere. Både store og små kan finne et minne fra sitt besøk på Ramme i våre hyller. Her finner du også spesielle og unike gaver. 
Man trenger ikke billett til galleriet for å gå i museumsbutikken. Velkommen!

Praktisk info

Omvisning i Ramme billedgalleri er inkludert i Munchvandring. Vi har også omvisning i Ramme billedgalleri hver søndag klokken 13:00.

Velkommen til Ramme Billedgalleri

 • Vi ber om at alle vesker, ryggsekker, paraplyer samt ytterjakker som forstørrer/uthever kroppsfasongen legges/henges igjen i garderoben ved inngangen til galleriet, etasje 1U. Ved nedbør må plagg som er blitt våte henges i garderoben. Hvis man er gjennomvåt inn til t-skjorte/bluse må de tørkes til de er lett fuktig før man kan komme inn i galleriet. Dette har med inneklimaet til galleriet og bevaringen av kunsten å gjøre. Ramme Billedgalleri tar ikke ansvar for skade eller tap av gjenstander som oppbevares i garderoben.
 • Det er tillatt for publikum å fotografere/filme i galleriet med lite håndholdt kamera/mobiltelefon uten ekstra lys.
 • De besøkende skal forholde seg på en slik måte at deres opptreden ikke er til skade for kunsten eller seg selv, eller til sjenanse for andre besøkende. Den besøkende forplikter seg å følge instrukser gitt av galleriet, galleriets vakter og/eller ansatte.
 • Ramme Billedgalleri er tilrettelagt for bevegelseshemmede. Tilgang til galleriet via hoveddør i 0.etg. Tilgang til utstillingsarealer via heis.
 • Det er ikke tillatt med bæremeis eller barnevogn inn i utstillingene. 
 • Det er ikke tillatt med mat og drikke inne i utstillingene. Dette gjelder også tyggegummi.


Inne i utstillingene er det ikke tillatt å:

 • Berøre kunstverkene
 • Løpe, bråke og rope
 • Forstyrre omvisninger for private grupper
 • Være til hinder for andre besøkende
 • Ta med dyr
 • Røyke
 • Kopiere ved tegning eller maling uten skriftlig samtykke fra Ramme Billedgalleri

Ramme Billedgalleri har kamera overvåking i alle publikumssoner.