MUNCH BY THE FJORD 

Home and underground gallery

image.jpeg

14.5 - 9.10

Velkommen til en utstilling av kunst, inspirert av og skapt i Hvitsten. Nesten alle fra storhetstiden i norsk kunst var her, arbeidet her og levde et kunstnerliv her - Edvard Munch, Christian Krohg, Frits Thaulow, Oscar Wergeland, Hans Gude og Theodor Kittelsen, for å nevne noen.

Utstillingen Munch by the fjord viser sommerlige motiver og arbeidsfolk rundt Hvitsten fra Petter Olsens egen samling.

Gullalderen i norsk kunst på slutten av 1800-tallet kom til Hvitsten med kull og damp, med ruteskip på fjorden og med tog. Det var gullalder både for byens borgerskap og for kunstnerne. Det var et marked for kunst. Dampmaskinene, den teknologiske revolusjonen, brakte dem ut i naturen, ut Christianiafjorden.

Til idylliske Hvitsten kom regjeringsadvokat Lasson med sitt følge av vakre og begavede døtre. Med dem fulgte hele flokken av Christianias bohemer, billedkunstnere og litterater. En elite av unge, frie mennesker med Oda og Christian Krohg og Frits Thaulow i spissen. Etter hvert også den unge Edvard Munch.

De fant et levende samfunn, her bodde sjøens folk, seilere, loser og fiskere. Seilskutene som hadde bragt rikdom og impulser fra den store verden var her enda. Her var det spor av hollendertid, det var økonomisk gullalder med trelast og eksport av is. De fant vakker natur, fantastiske solnedganger og fargerike mennesker som modeller. Ikke minst fant de hverandre. Christianias gullalder ble også Hvitstens gullalder.

Møt dem her, Ramme rommer dem alle.

Velkommen!

Tidligere utstillinger

Utstillingen Munch by the fjord, work and leisure viste sommerlige motiver av badende menn og arbeidsfolk på jordene rundt Hvitsten fra Petter Olsens egen samling, sammen med verk utlånt fra Munchmuseet og Nasjonalmuseet.

Les mer om utstillingen Munch by the fjord her.

Museumsbutikken

Ved inngangen til Rammes underjordiske billedgalleri finner du vår flotte museumsbutikk. Her kan du blant annet kjøpe billetter til billedgalleriet med eller uten omvisning.

I museumsbutikken finner du et variert utvalg av produkter som speiler både utstillingene og opplevelsene Ramme har å by på. Fokuset ligger på Rammes egen kolleksjon og suvenirprodukter, både kunst og botanikk. En egen kolleksjon med signaturvarer av forskjellige slag finner du kun her på Ramme, slik som en utsøkt gulrotsåpe med ringblomst og andre fantastiske dufter.

Vi er opptatt av kvalitet og håndverk, og dette gjenspeiles i de dyktige designerene og leverandørene vi samarbeider med. Vi tilbyr et bredt utvalg av bøker, plakater, kort, notatbøker og vi har håndplukket objekter fra anerkjente designere. Både store og små kan finne et minne fra sitt besøk på Ramme i våre hyller. Her finner du også spesielle og unike gaver. 
Man trenger ikke billett til galleriet for å gå i museumsbutikken. Velkommen!