Kort vei fra jord til bord

Våre økologiske serveringssteder benytter seg av naturen som spiskammer; dagens ferske fisk fra fjorden, sopp, bær og vilt fra skogen. Rettene vil være balanserte og sunne hvor kjøtt og fisk vil være en ingrediens og ikke en hovedsak. Kortreist og godt. 

Les mer om våre spisesteder her:

Ramme kro og restaurant

Ramme kafe og gårdsbutikk

Ramme kro og restaurant

Økologisk mat skal ikke være komplisert, men noe alle kan spise.

Hans Kjærås, grønnsaksbonden på Ramme

Midt på gårdstunet finner du Ramme kro og restaurant, som drives av Ramme fjordhotell. Her vil du spise naturlig, bærekraftig og næringsrikt. Hos oss er avstanden kort fra jord til bord. Dagens kost varierer etter sesong og hva vi kan høste og produsere på gården. Vi er stolte av å holde Debios gullstandard, som krever at minst 90 % av råvarene er økologiske. 

Vi vil benytte oss av naturen som spiskammer, dagens ferske fisk fra fjorden, sopp, bær og vilt fra skogen. Rettene vil være balanserte og sunne hvor kjøtt og fisk vil være en ingrediens og ikke en hovedsak. 

Send oss en forespørsel på restaurant@rammefjordhotell.no for mer informasjon eller for å bestille bord.

Velkommen til Ramme kafe og gårdsbutikk!


Ved inngangen til Ramme, i et stort og lyst drivhus – kombinert med murstensbygg og klokketårn, finner du den lokale gårdsbutikken og kafeen. I vår grønne oase tilbyr vi økologisk mat og drikke, inspirert av norsk og sunn husmannskost med en ny vri. Her kan du kose deg, drømme deg bort fra en travel hverdag – alene, i selskap med andre, eller med en god bok.

På menyen tilbys variasjoner av suppe, smørbrød, salat, kaker og bakverk. Vi får mange av råvarene fra gården, og menyen varierer derfor etter sesong. 

Ramme har siden 1986 produsert smaksrike økologiske grønnsaker. I gårdsbutikken kan du kjøpe med deg disse lokale godbitene hjem og skape fullverdige Debio-kvalifiserte måltider. Vi tilbyr blant annet Rammes egne Edvard Munch Juicer og syltetøy, hermetiserte grønnsaker, fargerike egg fra gårdens brede utvalg av hønseraser, samt et godt utvalg av økologisk kjøtt fra egenavlede ullgriser (Mangalitsa svin), telemarksfe og gammalnorsk spelsau.

Vakre klær fra «Bente Brat» og praktiske interiørgjenstander vrimler det også av, samt et utvalg tre-leker og velværeprodukter. En egen kolleksjon med signaturvarer av forskjellige slag finner du kun her på Ramme, slik som en utsøkt gulrotsåpe med ringblomst og andre fantastiske dufter.

Har du noe å feire, er dette stedet for å skape gode minner med kjente og kjære i et hyggelig miljø. Bestill gjerne i god tid for å reservere bord eller et eget rom for din begivenhet. Egne menyer kan avtales og vi kan tilrettelegge etter behov av de fleste slag.