Sesongåpning 24.5


På Ramme finner du Havlystparken, et parkanlegg uten make med sin beliggenhet og utsikt ut fjorden.

Her finner du alt fra det norske til det eksotiske: Blomsterallé, urtehage, frukt- og rosenlunder, eng og arboret. Alt ivaretas av ansatte som arbeider hele året for å få frem det beste naturen har og by på til alle årstider.

Parken inneholder også skulpturer som spenner fra oldtiden via mytologi og klassisk stil til vår egen tid. Her kan du oppleve verk fra kunstnere som Frans og Nico Widerberg, Peter Linde, Marian Heyerdahl og Per Ung.

Haven har vært hjertet i Rammes kulturformidling, med konserter og teaterforestillinger.

Ramme - hAVLYSTPARKEN jUNI2022.jpg

Omvisning i Havlystparken

Bli med på en vandring i et landskap utenom det vanlige. Her får du tre inn i en eventyrlig virkelighet. I parken finner man innslag fra ulike epoker og kulturer. Fra det norske til det eksotiske; blomsteralleè, urtehage, frukt-og rosenlunder, eng og arboret. Alt ivaretas av ansatte som arbeider hele året for å få frem det beste naturen har å by på til alle årstider. Parkannlegget har kunst som spenner fra tidsrommet fra antikken til vår egen samtid, med vekt på klassisk figurativ kunst, og havekunst.

Gartnervandring i Havlystparken

Hver torsdag fra 20.4 kan du bli med gartner Odd på omvisning i vakre Havlystparken. Han kan hjelpe deg å få øye på planter du ellers ikke ville sett, og du kan lære litt om hva de heter og hvor de kommer fra. Du får helt sikkert tips til egen hage også. Vandringen belyser mer de unike trær og blomster som gror her, og mindre på skulpturer og kunst, som også pryder hagen. Havlystparken har et rikt utvalg arter og det er alltid noe nytt å se i knopp eller i full blomst hver uke. Odd vil oppdatere seg på selve vandringsdagen på hva som har våknet i sollyset. Kanskje er det trepeonene som fortryller deg med sin duft, eller det er en fargeglad asalea? Husk at sol, vind og regn kan forandre en hage fra dag til dag.

Havlyst på egenhånd

Ønsker du å utforske Havlystparken og Ramme på egenhånd i ditt tempo, kan du kjøpe Rammebilletten. Denne gir deg blant annet tilgang i hagen i hele åpningstiden.