Edvard Munchs hus

Der i Hvidsten kan jeg leve i fred for Kristianiafolk- som jeg ikke længer kan udstaa (…) Det Sted jeg har er næsten det vakreste langs hele kysten.

Edvard Munch i brev til tante Karen, 1910


Edvard Munch kjøpte eiendommen Nedre Ramme i 1910 og beholdt den til sin død i 1944. Nå kan du både besøke Munchs sommerhus, og vandre i kystlandskapet som inspirerte ham. Vi har anlagt en informativ kultursti på hans eiendom. 

 I friluftsatelieret vil du kunne se gjengivelser av hans malerier spent opp slik vi mener at han hadde dem. I Munchs friluftstheater kan du oppleve konserter og teaterforestillinger. Ramme billedgalleri vil vise flere av hans arbeider sammen med annen lokal kunst. 

Kulturbilletten inneholder omvisning til Nedre Ramme der du vil lære mer om kunstnerens liv på Ramme og kunsten han laget her. Vi vil også vise funn fra den arkeologiske utgravingen på eiendommen i 2012/2013.

Velkommen til kulturstien I Munchs fotspor

Det er etablert en kultursti på Nedre Ramme: I Munchs fotspor. Den er realisert med midler fra Sparebankstiftelsen DNB og er et samarbeid med Vestby kommune.

Edvard Munch kjøpte eiendommen stien er anlagt på i 1910 og behold den til sin død i 1944. Her skapte han kunstverk i en vitalistisk stil, med natur og mennesker malt i sterke farger.

På kulturstiens hovedskilt finner du informasjon om Munchs liv og virke på stedet. Du vil også se relevante kunstverk og fotografier. Der er et kart over området som viser stien, dens plassering og skilt.

Langs med stien finner du åtte skilt med fotografier og gjengivelser av Munchs kunstverk. Disse skiltene viser utvalgte verk og fotografier fra Munchs tid på Ramme. De er plassert der de hører hjemme i terrenget.

Mer om Edvard Munch på Ramme, kunstverkene han laget her, hans liv og modeller kan du se på våre utstillinger i Ramme Billedgalleri eller du kan bli med på Munch-vandring langs kulturstien.