Nå kan du få omvisning i Edvard Munchs fargerike

Gode historier blir formidlet fra hans tid nede på idylliske Nedre Ramme hvor vi også kan se hvor i landskapet han skapte sine kunstverk i vitalistisk stil, med natur og mennesker malt i glade farger. Omvisningen starter utendørs i ulendt terreng og avsluttes innendørs i vårt underjordiske billedgalleri. Vandringen starter klokken 12:00 hver lørdag og søndag.

Billett til Munchvandring kjøpes her, den gir deg omvisning på Munchramme og adgang til vårt underjordiske billedgalleri, der du kan se utstillingen Munch by the fjord – home and underground


Der i Hvidsten kan jeg leve i fred for Kristianiafolk- som jeg ikke længer kan udstaa (…) Det Sted jeg har er næsten det vakreste langs hele kysten.

Edvard Munch i brev til tante Karen, 1910

Edvard Munch kjøpte eiendommen Nedre Ramme i 1910 og beholdt den til sin død i 1944. Nå kan du både besøke Munchs landsted, og vandre i kystlandskapet som inspirerte ham. Vi har anlagt en informativ kultursti på hans eiendom. 

Nedre Ramme leies ut til kurs, konferanse og overnatting fra medio april 2023. Send oss en forespørsel.

Rundt på eiendommen kan du se gjengivelser av hans malerier spent opp slik vi mener at han hadde dem. I Munchs friluftstheater kan du oppleve konserter og teaterforestillinger. Ramme billedgalleri viser flere av hans arbeider sammen med annen lokal kunst fra Hvitstens gullalder. 

Velkommen til kulturstien I Munchs fotspor

Det er etablert en kultursti på Nedre Ramme: I Munchs fotspor. Den er realisert med midler fra Sparebankstiftelsen DNB og er et samarbeid med Vestby kommune.

Edvard Munch kjøpte eiendommen stien er anlagt på i 1910 og behold den til sin død i 1944. Her skapte han kunstverk i en vitalistisk stil, med natur og mennesker malt i sterke farger.

På kulturstiens hovedskilt finner du informasjon om Munchs liv og virke på stedet. Du vil også se relevante kunstverk og fotografier. Der er et kart over området som viser stien, dens plassering og skilt.

Langs med stien finner du åtte skilt med fotografier og gjengivelser av Munchs kunstverk. Disse skiltene viser utvalgte verk og fotografier fra Munchs tid på Ramme. De er plassert der de hører hjemme i terrenget.

Mer om Edvard Munch på Ramme, kunstverkene han laget her, hans liv og modeller kan du se på våre utstillinger i Ramme Billedgalleri eller du kan bli med på Munch-vandring i Munchs fargerike.

For booking av privat omvisning med guide kontakt post@ramme.no eller tlf 64 98 32 00