MUNCH PÅ RAMME

Omvisning Munchs landsted 100 min (inkl. Ramme billedgalleri)

Edvard Munch kjøpte eiendommen Nedre Ramme i 1910 og beholdt den til sin død i 1944. Gode historier blir formidlet fra hans tid nede på idylliske Nedre Ramme hvor vi også kan se hvor i landskapet han skapte sine kunstverk i vitalistisk stil, med natur og mennesker malt i glade farger. Omvisningen starter utendørs i ulendt terreng og avsluttes innendørs i vårt underjordiske billedgalleri.

 

Voksen

445

Barn 3-16

95

Student

345

GÅRDSVANDRING 45 min

Bli med rammebonden på matingsrunde. Du kan hilse på dyrene som bor her, og få et innblikk i hvordan de lever og oppfører seg. Vi er opptatt av å ta vare på utryddingstruede husdyrraser, som er en viktig del av vår kulturhistorie og det genetiske mangfoldet. Er du riktig heldig kan du kanskje være vitne til en kylling som hakker seg ut av egget, eller en liten spire som akkurat er i ferd med å trenge seg gjennom jorden på jakt etter sollyset. Hver årstid har sine unike overraskelser å by på.

 

Voksen

45

Barn 0-16

45

Student

45

Ramme billedgalleri med utstillingen Munch by the fjord og kunst fra Hvitstens gullalder INNGANGSBILLETT 

Lørdag og søndag 12:00 - 16:00

Velkommen til en utstilling av kunst, inspirert av og skapt i Hvitsten. Nesten alle fra storhetstiden i norsk kunst var her, arbeidet her og levde et kunstnerliv her - Edvard Munch, Christian Krohg, Frits Thaulow, Oscar Wergeland, Hans Gude og Theodor Kittelsen, for å nevne noen. Utstillingen Munch by the fjord viser sommerlige motiver og arbeidsfolk rundt Hvitsten fra Petter Olsens egen samling.

 

Voksen

150

Barn 0-16

GRATIS

Student

95

Ramme billedgalleri med utstillingen Munch by the fjord OMVISNING 45 min 

Lørdag og søndag 13:00

 

Voksen

250

Barn 0-16

GRATIS

Student

150

LYSVANDRING 60 min

Havlystparken er praktfull og uten sidestykke i sommerhalvåret, men har du sett den i vinterdrakt? Med tenkte fakler i parken vil våre formidlere lede mindre gruppen på en lysvandring i den eventyrlige Havlystparken. På veien forbi skulpturer, templer og trolsk natur, blir det også tid til historiefortelling, sansing og undring rundt bålpannen.

Kle dere godt!

 

Voksen

325

Barn 3-16

95

Student

225