Vanlige spørsmål


BILLETTERHvor kan jeg få kjøpt billetter til Ramme? 

Du trenger ikke kjøpe billett for å besøke Ramme. Dersom du ønsker å delta på noen av arrangementene på Ramme, vil det i noen tilfeller være nødvendig å kjøpe billett. En oversikt over kommende arrangementer finner du her. Vi har også et knippe billetter som kan kjøpes i Gårdsbutikken ved ankomst, men dette er et begrenset antall, og vi anbefaler derfor alle våre besøkende å kjøpe billetter på forhånd.  

Kan jeg gå i hagen uten å bestille billetter til omvisning?  

Havlystparken er en privat have og er kun tilgjengelig ved omvisning. Omvisningene er på oppsatte tider tirsdag - søndag fra Juni til September.

Må jeg opprette bruker på Ticketmaster for å kjøpe billett? 

Dersom du ikke allerede har en bruker på Ticketmaster, må du opprette dette for å kunne kjøpe billett på nett.  

 Kan jeg kjøpe gavekort til Ramme? 

I vår gårdsbutikk kan du kjøpe gavekort som kan benyttes ved arrangementer i regi av kulturdestinasjonen Ramme, i gårdsbutikken, samt vårt billedgalleri, museum, og museumsbutikk.

Alternativt finner du hotellets gavekort her.

 

VANDRINGER Må man ha med seg en omviser når man skal besøke hagen? 

Vi er veldig stolte av Havlystparken. For å bevare kvaliteten er det en begrensning på hvor mange menneskesteg den tåler innenfor en viss tidsperiode, og vi er derfor nødt til å styre trafikken gjennom fastlagte visningsrunder med omviser. 

 

Kan jeg ha med meg barnevogn inn på vandringer? 

Barnevogner kan parkeres ved entreen. Grunnet varierende terreng og smale stier, anbefaler vi å heller benytte seg av bæremeis eller lignende 

 

Er vandringene rullestolvennlige? 

Ta kontakt med oss her for en tilrettelagt vandring. 

 

Er fotografering tillatt? 

Fotografering til privat bruk er selvfølgelig tillatt. Del gjerne minnene dine på sosiale medier, slik at vennene dine også ser hvor du er! 

 

  

MAT OG DRIKKE Må jeg reservere bord for bespisning? 

Ramme kafe og gårdsbutikk tar i utgangspunktet ikke imot reservasjoner, men Ramme kro og restaurant kan du reservere bord hos her.

  

ADKOMST


 

Kan jeg komme meg til Ramme uten bil? 

Fra midten av juni til 5. september vil det være mulig å ankomme Ramme med buss på fredager, lørdager og søndager. Les mer her.

  

Hvorfor er Rammeveien stengt? 

Rammeveien er stengt på dager med arrangementer og aktiviteter på tunet. På disse dagene går den alternative ruten via kyststien øst og vest for tunet på Ramme. 

 

GENERELT


 

Kan jeg ta med meg hunden min på Ramme? 

Med unntak av servicehunder/førerhunder, må dessverre firbeinte venner bli igjen hjemme. Dette gjøres av hensyn til gårdsdriften og dyrenes velferd og sikkerhet. Bærbare hunder kan imidlertid medbringes. 

 

Når vil det være mulig å besøke Munchs tidligere bolig?

Munchs tidligere bolig på Nedre Ramme er fortsatt under restaurering, og vil være ferdig våren 2022 

 

Har du ikke fått svar på det du lurer på? 

Kontakt oss her.