Generell informasjon:

Kjære besøkende!

Ramme har endelig åpnet for gjester, og tunet er åpent for alle fra 11 - 17 onsdag og torsdag, 11 - 23 fredag og lørdag, 11 - 19 søndag.

Her kan du gjeste vår restaurant og kro, vår kombinerte kafe og gårdsbutikk, eller oppleve vår nye kultursti. Her trenger du ikke billett.

Hver lørdag og søndag i oktober er det omvisninger i den eventyrlige Havlystparken. 

Kjøp billett

Åpningstider: 

Kafe og gårdsbutikk: 

11 - 17  onsdag til søndag

Kro og restaurant: 

Mandag til torsdag: Lukket (åpent for selskaper på forespørsel)

Fredag: 15 - 23 (kjøkkenet stenger 21:30)

Lørdag: 12 - 23 (kjøkkenet stenger 21:30)

Søndag: 13 - 19 (kjøkkenet stenger 18:00)


Velkommen til den kulturelle høsten på Ramme

Da korona traff verden, og Ramme, for fullt våren 2020, bestemte Petter Olsen seg for at Ramme skulle tilpasse seg den nye virkeligheten med en gradvis åpning.

Kulturdestinasjonen Ramme åpnet porten søndag 21.juni 2020, klokken 11.

Siden dette har vi hatt teaterforestillinger, konserter, omvisninger og masse folk på tunet hver dag.

KULTURPROGRAM

Gjennom høsten inviterer vi vårt publikum til kulturelle opplevelser både innendørs og utendørs på Ramme.

Aulaseriene 

Aulaseriene er en ny møteplass for store kammermusikalske opplevelser. Hver siste helg i måneden får du konserter i Universitetets aula i Oslo på lørdager, og påfølgende søndag på Ramme.

29.08 - 30.08.2020  HENNING KRAGGERUD fiolin / INGRID & MARIA OSE fløyte / GUNNAR FLAGSTAD piano

26.09 - 27.09.2020  ELDBJØRG HEMSING fiolin / SANDRA LIED HAGA cello / SVEINUNG BJELLAND piano

31.10 - 01.11.2020  OSLO KAMMERAKADEMI / CHRISTIAN IHLE HADLAND piano

28.11 - 29.11.2020  CAMILLA KJØLL fiolin / MIRIAM HELMS ÅLIEN fiolin / LARS ANDERS TOMTER bratsj / SVERRE BARRATT-DUE cello / THORMOD RØNNING KVAM piano

Kjøp billetter

BEVERTNING

Hovedporten til Ramme åpnes klokken 11 og lukkes klokken 17 onsdag og torsdag. Fredag og lørdag holder vi åpent 11 - 23, søndag 11 - 19.

Solplassen er rasteplass for reisende med benker og bord rett innenfor hovedporten. Her kan du nyte medbragt niste og drikke (alkoholfritt).

Kafe og gårdsbutikk 

Onsdag til søndag: 11 - 17

Restaurant og kro 

Mandag til torsdag: Lukket (åpent for selskap på forespørsel)

Fredag: 15 - 23 (kjøkkenet stenger 21:30)

Lørdag: 12 - 23 (kjøkkenet stenger 21:30)

Søndag: 13 - 19 (kjøkkenet stenger 18:00) 


PARKERING

Vi har et begrenset antall parkeringsplasser. Følg skilting ved ankomst.

KOLLEKTIV-FORBINDELSE

Vi håper at det snart vil bli opprettet en fast bussforbindelse til og fra Ramme, som vil korrespondere med toget på Vestby stasjon. Ruter er positive men kan ikke si fra når dette vil gjelde.

OM RAMME

Ramme er en kulturdestinasjon beliggende ca. 40 minutter med bil sydover fra Oslo. Hos oss vil du få en helhetlig opplevelse. Ramme gård vil forsyne deg med ferske matvarer, gårdsmiljø og hagedager. Fra høsten 2020 vil du vil kunne tilbringe natten i unike rom på Ramme fjordhotell. I tillegg vil du kunne benytte deg av våre mange kulturtilbud som omvisninger, utstillinger, konserter og teater

I vår filosofi står økologi og matberedskap sentralt. Våre serveringssteder skal holde Debios gullstandard for økologisk mat, som betyr at minst 90% av råvarene er økologiske. Menyene vil ta utgangspunkt i produkter fra Ramme gård og andre utvalgte lokale produsenter. Du vil få servert dagens kost som består av balanserte retter med sesongens grønnsaker og nok saus, hvor kjøtt og fisk er en ingrediens og ikke en hovedsak. Vi baserer oss på lokale mattradisjoner og det som er ferskt, sunt og godt. 

Ramme er et sted for rekreasjon i landlige og historiske omgivelser. Den tilhørende Havlystparken er et sted som skaper fortryllelse og glede. Nede ved sjøen kan du fra høsten 2020 oppleve Edvard Munchs hjem og eiendom og vandre i hans landskap på vår nye kultursti.

Vi ønsker selskap og bryllup, konferanser og møter velkommen. Vi kan planlegge en unik opplevelse for deg.