Generell informasjon:

Kjære besøkende!

Ramme har endelig åpnet for gjester, og er åpent for alle fra 11-19, hver dag. For å komme inn på vårt besøksområde, trenger du ikke billett. 

Her kan du gjeste vår restaurant og kro, vår kombinerte kafe og gårdsbutikk, eller oppleve vår nye kultursti. 

For å besøke den eventyrlige Havlystparken, er det nødvendig at du kjøper din billett på forhånd via Ticketmaster.no. Vi kan tilby private gruppeomvisninger for inntil 25 personer alle dager, med unntak av mandager og tirsdager. 

Det er også mulig å få kjøpt enkeltbilletter til våre faste oppsatte havevandringer på lørdager og søndager. 

 Merk at flere av våre vandringer gjennom sommeren er utsolgt eller har få billetter igjen. Det er derfor en fordel å sjekke tilgjengeligheten på Ticketmaster.no før man reiser til Ramme på besøk.

 For gårdsvandringer og kunstvandringer gjelder de samme anvisninger. 

Åpningstider: 

Ramme: 11-19, hver dag

Diversen kafe og gårdsbutikk: 11-19, hver dag

Universet kro- og restaurant: 13-19, torsdag til søndag

Kjøp billetter her

Ramme inviterer til en eventyrlig hjemme-sommer

Da korona traff verden, og Ramme, for fullt våren 2020, bestemte Petter Olsen seg for at Ramme skulle tilpasse seg den nye virkeligheten med en gradvis åpning.

Kulturdestinasjonen Ramme åpner porten søndag 21.juni, klokken 11.

KULTURPROGRAM

Gjennom sommeren inviterer vi vårt publikum til trygge og luftige omgivelser

Havevandringer

I parken finner man innslag fra ulike epoker og kulturer. Bli med på en vandring i et landskap utenom det vanlige. Her får du trå inn i en eventyrlig virkelighet. Kjøp billetter

Gårdsvandringer

Her vil du møte sjeldne og morsomme husdyr. På åkeren, og i veksthuset er det deilige solmodne og sunne grønnsaker og bær. Kjøp billetter

Kunstvandringer

Ramme er stedet der Edvard Munch arbeidet med noen av sine viktigste motiver. Parkanlegget har kunst som spenner hele tidsrommet fra antikken til vår egen samtid, med vekt på klassisk figurativ kunst, og er i tillegg havekunst. Kjøp billetter

Klassiske musikksøndager i Havlystparken (kl 15)

28.6 ELDBJØRG HEMSING fiolin / THORMOD RØNNING KVAM piano
5.7 SANDRA LIED HAGA cello
12.7 OSLO QUARTET SERIES – Ung kvartettserie
19.7 ISA KATHARINA GERICKE sopran / CHRISTIAN IHLE HADLAND piano
26.7 GURO KLEVEN HAGEN fiolin / EIVIND RINGSTAD bratsj / THORMOD RØNNING KVAM piano
2.8 JENS HARALD BRATLIE piano
9.8 RAGNHILD HEMSING hardingfele / EINAR STEEN-NØKLEBERG piano

Kjøp biletter

Forestillingen «Hjerteblod» 15.-23.august

Forestillingen Hjerteblod er inspirert av kunstneren Edvard Munchs liv, kunst og tekster. Den er laget og utføres av kjente norske artister, bl.a Lars Lillo-Stenberg og Ellen Sejersted Bødtker. Første akt spilles i Munchs have, andre akt i Havlystparken.

Kjøp biletter

Og kanskje mer?!

BEVERTNING

Diversen kafe og gårdsbutikk er åpen fra klokken 11 til 19 hver dag. Vi har utebord.

Solplassen er rasteplass for reisende med benker og bord rett innenfor hovedporten. Her kan du nyte medbragt niste og drikke (alkoholfritt).

Hovedporten til Ramme åpnes klokken 11 hver dag, og lukkes klokken 19 med unntak av dager med våre arrangement.

PARKERING

Vi har et begrenset antall parkeringsplasser. Du betaler via Easypark.

KOLLEKTIV-FORBINDELSE

Vi håper at det snart vil bli opprettet en fast bussforbindelse til og fra Ramme, som vil korrespondere med toget på Vestby stasjon. Ruter er positive men kan ikke si fra når dette vil gjelde.

OM RAMME

Ramme er en kulturdestinasjon beliggende ca. 40 minutter med bil sydover fra Oslo. Hos oss vil du få en helhetlig opplevelse. Ramme gård vil forsyne deg med ferske matvarer, gårdsmiljø og hagedager. Fra høsten 2020 vil du vil kunne tilbringe natten i unike rom på Ramme fjordhotell. I tillegg vil du kunne benytte deg av våre mange kulturtilbud som omvisninger, utstillinger, konserter og teater

I vår filosofi står økologi og matberedskap sentralt. Våre serveringssteder skal holde Debios gullstandard for økologisk mat, som betyr at minst 90% av råvarene er økologiske. Menyene vil ta utgangspunkt i produkter fra Ramme gård og andre utvalgte lokale produsenter. Du vil få servert dagens kost som består av balanserte retter med sesongens grønnsaker og nok saus, hvor kjøtt og fisk er en ingrediens og ikke en hovedsak. Vi baserer oss på lokale mattradisjoner og det som er ferskt, sunt og godt. 

Ramme er et sted for rekreasjon i landlige og historiske omgivelser. Den tilhørende Havlystparken er et sted som skaper fortryllelse og glede. Nede ved sjøen kan du fra høsten 2020 oppleve Edvard Munchs hjem og eiendom og vandre i hans landskap på vår nye kultursti.

Vi ønsker selskap og bryllup, konferanser og møter velkommen. Vi kan planlegge en unik opplevelse for deg.